Jan-Erik Florén drar på en kraftfull serv. Dubbelpartnern Per Odenhall står beredd framme vid nät.

Game, set, match

Slättens IK och Ullevi TK bjöd på en rafflande tillställning

2014-10-23 18-14 i Slättens favör. Så slutade onsdagens tennismatch mellan Slättens IK:s tennisveteraner och kollegorna från Göteborg och Ullevi TK.
Matchen var länge jämn men mot slutet kunde Lysekilarna dra ifrån.

Matchen avgjordes i 16 småmatcher som spelades under hela dagen, man började klockan nio och avslutade framåt 17-tiden på eftermiddagen.
– Vi har 16 spelare i varje lag, fyra damer och tolv herrar. Några är nybörjare medans andra är mer rutinerade och har spelat i många år, säger Sven-Åke Kroon som hade tagit fram spelschemat.

Jämnare än i våras
Utbytet med Ullevi är en ny företeelse. I våras var Slätten nere i Göteborg för match. Då slutade det med Slättenseger, 12-3. Under onsdagen var det jämnare. Lagen skuggade varandra och bytte ledningen flera gånger fram tills ställningen 11-11. Efter det kunde Slätten dra ifrån till slutresultatet 18-14. Göteborgarna var, trots förlusten, nöjda med dagen.
– Vi har haft en väldigt trevlig dag. Slätten har en väldigt fin hall och det var ett bra arrangemang. I våras när vi möttes blev vi lite tagna på sängen över hur bra de var, så idag hade vi med oss ett bättre lag, säger Bosse Jernhamre, ansvarig för Ullevis veteransektion.

God stämning
Stämningen i tennishallen under dagen var god, oavsett om det gick bra eller dåligt på banan. Det stora kaffebordet gjorde nog sitt och redan nu har man bestämt att det blir ett nytt möte lagen emellan till våren.

Publicerad:
Nyhetsarkiv