”Gå från ord till handling”

Jeanette Jansson (LP) vill att kommunen erbjuder ett stort antal feriepraktikplatser för ungdomar

2016-05-27 – Lysekils kommun bör ta fram ett stort antal feriearbeten som kan sökas av ungdomar mellan åldrarna 14 -17 år”.
Det föreslår Jeanette Jansson (LP) i en motion till Lysekils fullmäktige.

– Vår kommun står inför stora utmaningar, l vårt visionsarbete som nu tas fram är ett mål att vi ska satsa på våra barn o ungdomar – en satsning som alla partier ställer sig bakom, säger Jeanette Jansson.
Inom några år kommer Lysekils kommun i likhet med de alla andra kommuner ha ett stort rekryteringsbehov i ett flertal yrken i kommunal regi.

– Därför behöver vi visa våra ungdomar vilken bredd och mångfald det finns av yrken inom en kommun. Förhoppningen är att flera ska finna oss som attraktiva arbetsgivare i kommande yrkesliv, menar Jeanette Jansson.
– Vi ser dessvärre också att vi av olika anledningar har ungdomar som upplever utanförskap och som behöver få känna sig behövda, uppskattade och få möjlighet att bygga sitt första CV. Genom att införa feriejobb för våra ungdomar kan vi kombinera kommunens behov och den enskilda ungdomens behov.
Jeanette Jansson föreslår därför att kommunen senast sommaren 2017 erbjuder ett stort antal feriearbeten som kan sökas av ungdomar mellan åldrarna 14 -17 år.
Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv