Hampus Wackfelt tackar Ultras efter sitt andra mål.

Fyra matcher – fyra vinster för DAIK

Fredagens möte med Lerum slutade 6-3 – Hampus Wackfelt hattrickskytt

2014-10-27 En hattrickskytt och en storspelande målvakt, Hampus Wackfelt och Anders Jonsson.
Där har ni planens giganter i Dingle AIK:s hemmaseger mot Lerum under fredagskvällen.
Matchen slutade 6-3 (3-1, 2-2, 1-0) och DAIK tog sin fjärde vinst på lika många försök.

Ge mig ett D! D! Ge mig ett A! A! Ge mig ett I! I! Ge mig ett K! K! Vad blir det! DAIK! Supportergruppen Ultras var som vanligt på plats i Munkedals Idrottshall och skapade en fantastisk stämning som är få förunnad ett division 4-lag i innebandy, och egentligen vilken sport som helst.

Matchen blev försenad
Göteborgarna från Lerum verkade ha svårt att hitta till hallen i Munkedal, vid matchstart hade bara fyra spelare dykt upp och matchen fick skjutas upp. När domarna väl blåste igång matchen tio minuter för sent önskade nog Lerumspelarna att de inte skulle ha hittat till Idrottshallen. DAIK satte igång i ett rasande tempo, Michael Winter prickade stolpen efter ett par minuter innan Jesper Kongstad kunde ge DAIK ledningen efter fem spelade minuter.
Efter 13:14 kvitterade Lerum. Man fick dock bara ligga jämnt med Dingle i 15 sekunder, 13:29 gjorde nämligen Hampus Wackfelt 2-1 efter ett dåligt uppspel från Göteborgarna. Minuten senare satte David Johansson 3-1 till hemmalaget.

Barnen tog över
3-1 i paus men bara för att det är periodvila innebär inte det att aktiviteten på planen avtar, tvärtom. I de båda pauserna invaderades planen av, vad som kändes som, 100-tals barn, ivriga att kopiera innebandykonsterna de nyss sett DAIK-spelarna göra.
– Det är nästan det bästa med hemmamatcherna, att barnen får vara med så mycket, sade en förälder.
Efter några minuter fick dock barnen snällt lämna planen och spelet återupptogs, nu i ett betydligt långsammare tempo. Det höll dock bara i sig i tio minuter innan tempot var uppe på topp igen. Lerum reducerade till 3-2 innan Hampus Wackfelt höll sig framme igen. Dingles nummer sju gjorde både 4-2 och 5-2, han fullbordade därmed sitt hattrick och Ultrassupportrarna kastade traditionsenligt ner sina kepsar på planen. Ner kom även ett elefanthuvud som Wackfelt tog på sig till stort jubel. När tremålsskytten kastat upp kepsarna igen reducerade Lerum till 5-3 innan domaren blåste för periodpaus.
I den tredje perioden gjordes bara ett mål, David Johansson satte sitt andra till 6-3. Att Lerum inte lyckades krypa närmare får DAIK tacka målvakten Anders Jonsson för. Jonsson spikade igen totalt och han stod för ett antal tv-räddningar av hög klass.

“Värre att ta E6:an upp”
Lerum hade bara med sig åtta spelare upp till Munkedal och de fick slita.
– Nu får vi lugna ner oss, jag är för gammal för det här, hördes från den 43-årige Lerumbacken Kristian Valtonen.
Att så få bortaspelare tagit sig de tolv motorvägsmilen upp från Göteborg är dåligt enligt DAIK:s spelande tränare Fredrik ”Godis” Nestorsson.
– På hemmamatcherna har de betydligt mer folk, men de verkar tycka att det är värre att ta E6:an upp till Munkedal än att åka till Thailand. Så farligt är det väl inte, säger han.
”Godis” säger även att de Lerumspelare som inte åkte med till Munkedal nog kommer ångra sig. De gick nämligen miste om en fantastisk inramning.
– Jag pratade med en Lerumspelare som sade ”oj då, hade vi vetat att det var så bra stämning och mycket folk här hade vi tagit med mer folk”.

Vad tyckte du om er insats?
– Den var stabil, vi gjorde det vi skulle. Vi har ett bättre lagspel än många av våra motståndare, lagen vi möter har oftast en eller ett par bra gubbar. Funkar det inte för någon av våra spelare så har vi alltid andra som presterar, avslutar Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv