Fullsatt på Skogsvallen när Munkedal derbyvann

2014-11-10 För en månad sedan slutade det 1-17. Under lördagens match var det lite jämnare siffror när Munkedal tog emot Viking i hockeyns division 3.
Derbyt slutade 9-2 (3-1, 1-1, 5-0) inför ett fullsatt Skogsvallen.
– Lysekil presterade mycket bättre än sist vi möttes samtidigt som vi gjorde en sämre match, säger MBK-spelaren Hampus Blom.
Målskyttar

Munkedal:
Hampus Karlsson 2, Magnus Fivelsdal, Alexander Johannesson, Simon Wilhelmsson, Jonas Westlund, Hampus Blom, Robert Forsström och Daniel Alfredsson.

Viking:
Evgeniy Krutov och Victor Lundin.

Viking dubblade sin målskörd och Munkedal gjorde ”bara” hälften så många mål som senaste mötet lagen emellan. De orden talar i vanliga fall för en match där Viking dominerade händelserna. Problemet är bara att senaste mötet slutade 1-17 och detta är allt annat än någon vanlig säsong för Viking. Lysekilarna ligger hopplöst sist i hockeytrean, Munkedal har häng på topptrion.

Över 200 åskådare

När domaren blåste igång matchen på Skogsvallens is under lördagseftermiddagen var det mer än fullsatt på läktaren, över 200 åskådare hade tagit sig till den kylslagna ishallen och de skulle inte behöva vänta länge innan de kunde värma sig med lite målfirande. Magnus Fivelsdal gav MBK ledningen efter en och en halv minut. Evgeniy Krutov kvitterade minuten senare, men efter det var det MBK som gällde för hela entrépengen. Två snabba mål med fem minuter kvar av den inledande perioden innebar en 3-1-ledning i paus för hemmalaget.
– Det var kul att det kom så mycket folk. Det blir roligare att spela och man försöker mer än vanligt, säger Hampus Blom.
Den andra perioden blev jämnare. Jonas Westlund gjorde 4-1 i powerplay innan Lysekils Victor Lundin reducerade till 4-2.

“Deras ork tog slut”

Problemet för Vikings unga lag har varit att man inte har orkat hålla jämna steg med sina motståndare sett över en hel match. Oftast har man stagnerat efter en period, mot MBK orkade man i två. 4-2 efter två spelade perioder förvandlades till 9-2 efter tre.
– Deras ork tog slut i tredje. Vi hade fler gubbar på bänken så det var ganska väntat.
I och med Rönnängs inställda match mot Lions kröp Munkedal närmare tredjeplatsen, man har nu fyra poäng upp till Tjörnlaget med en match mer spelad. Munkedal har nu gjort 52 mål, näst flest i serien.
– Offensiven är inget som vi tränat extra på. Fokus har legat på defensiven och sen har anfallsspelet kommit av sig självt, avslutar Hampus Blom.