Man kan inte spela matcher på tom mage. Foto: Simon Nyman

Full fart på Fotbollsskolan

SAIS fotbolsskola avslutades idag med match mot ledarna, glass och diplom

2021-08-11 Idag var sista dagen på Stångenäs fotbollsskola som SAIS anordnar varje år.

När Lysekilsposten dök upp på Halmsjövallen stod barnen i matkön efter att de spelat flera matcher under förmiddagen. Barnen som deltog är 6-12 år, både killar och tjejer var på plats för att bli bättre på planen och skaffa nya vänner.

Blandar alla åldrar

– Sista dagen är det bara matcher, vi kör en turnering där vi blandar alla åldrar och både killar och tjejer spelar ihop. Och sen på slutet är det match mot ledarna, säger Adam Håkansson.

Adam, som spelar i SAIS har varit ledare i flera år, så pass länge att han varit ledare för några av de yngre tränarna. Sitt första år gjorde han redan för 12 år sedan, när han var 17 år gammal.

– Det är väldigt roligt de här dagarna, speciellt gemenskapen och att de yngre som ser upp till de äldre får vara med och spela med dem, det är kul! Vi tränar, kör lite lagövningar och tävlingar.

Melina Hermansson är också ledare, men även fast hon har varit med i 4-5 år slår hon inte Adam i rutin.

– Jag tror det är 77 barn sammanlagt som är uppdelade i grupper beroende på hur gamla de är. För mig är det roligaste att träffa alla barn och nya människor och se hur de utvecklas. Och såklart att få spela lite fotboll!

Att barnen har roligt råder det inga tvivel om, och även föräldrarna verkar uppskatta fotbollsskolan.

– Ja, de tycker det är jättekul, och säger att läget är idylliskt, säger Melina Hermansson.
Även förra året hölls fotbollsskolan, dock i mindre format på grund av pandemin. Grupperna fick inte blandas och det bjöds inte på mat, av säkerhetsskäl. Men i år är allt precis som vanligt.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv