Fredrik Nilsson, ordförande i Skid- och Löparföreningen i Lysekil, gläds åt pengarna från Thordénstiftelsen som innebär en ny höjdhoppsmatta för utomhusbruk.

Friidrotten mot högre höjder

Ny utrustning kommer att ge effektivare träning – får pengar från Thordénstiftelsen

2014-11-10 – En otroligt bra ekonomisk hjälp för oss. Med det här kan vi göra trängningen mycket mer effektiv.
Det säger Skid- och löparföreningens ordförande Fredrik Nilsson efter att friidrottssektionen i föreningen fått ett bidrag på 30 000 kronor av Thordénstiftelsen.

Skid- och löparföreningen är en av flera föreningar i vårt bevakningsområde som på Thordénstiftelsens höstmöte fick klartecken för en summa pengar.

Kryper i kroppen vid kö

30 000 kronor, ska gå till höjdhoppsutrustning, matta, ribba och ställning, för utomhusbruk.  Föreningen har redan en uppsättning och nu kan träningen av ungdomarna bli mycket effektivare.
– Det vet ju alla att barnen inte gilla att stå i kö, då börjar det krypa i kroppen ganska snart, säger Fredrik Nilsson.

Ungdomsträning

Förutom ordförandeposten så är Fredrik även tränare. Varje söndag tränas ett gäng friidrottsungar, från sju år och uppåt, i Kronbergshallen. Övriga ledare då är Peter Karlsson, Kalle Einarsson, Pernilla Wegén, Jörgen Herrmann, Stefan Lagerkvist och Sofia Lagerkvist.

Denna septett tränare går just nu en ledarutbildning, för just friidrott, inne i Uddevalla.

– Det är bra att vara många ledare då vi brukar dela upp barnen i åldersgrupper, då det kan skilja ganska mycket i nivå.
Men den nya utrustningen som nu kommer att köpas in kommer inte att användas förrän till våren, när det är dags för utomhusträning.

– Höjdhoppsmattan kommer vi att ha ute på Gullmarsvallen, där den andra finns, avslutar Fredrik Nilsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv