Munkedalsbördige Fredrik Johansson har haft en bra säsong i Västerås och nu kämpar laget för att nå ett kvalspel till SHL, högstaligan i Sverige. “Det kommer bli tufft, men vi har en bra känsla i laget”, säger han. (Foto: Ulf Nygren)

Fredrik Johansson på väg mot SHL

Munkedalssonen: “Det kommer bli krig in på mållinjen – vi har en bra känsla i laget”

2015-02-06 Fredrik Johansson och hans Västerås HK stormar mot Kvalserien. Sju omgångar återstår av Hockeyallsvenskan och den 30-årige forwarden från Munkedal är hoppfull.
– Det kommer bli krig in på mållinjen, säger Fredrik Johansson.

Med sju återstående omgångar kvar av Hockeyallsvenskan placerar sig Västerås HK på en tredjeplats i tabellen, ett poäng upp till Karlskrona på andraplatsen och två upp till serieledande Malmö. De två högst placerade lagen gör upp om vilket lag som blir direktuppflyttade till SHL i en final över fem matcher. Det är där Fredrik Johansson vill vara med och slåss.

– Vi går för en plats i finalen. Det kommer bli tufft, men vi har en bra känsla i laget, säger han.

Dålig start

Västerås började dock säsongen dåligt. På de tio första matcherna blev det endast tre segrar.

– Vi fick en riktigt dålig start, men vi har spelat upp oss ordentligt och nu är vi där vi vill vara. Med och tampas i toppen.

Tre av tio vinster i början har förbytts till åtta vinster på de senaste tio.
– Vi kom in i en bra streak i början på december och sedan dess har vi fortsatt spelat bra.

Fredrik Johansson, som gör sin nionde säsong med Västerås, har också han haft en bra säsong. Elva mål och nio assists har han noterats för.

– Det har känts bra hela året. Just nu är det landslagsuppehåll vilket ger oss spelare en chans att vila upp oss lite.

Om ni går upp till SHL, hur kommer ni att klara er?
– Bra hoppas jag. Man måste värva in ledande spelare, och det är bara att titta på de två senaste uppflyttade lagen, Örebro och Djurgården, som båda har klarat sig bra.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv