Filmregissören Anna Eborn, från Grundsund, är aktuell med en ny långfilm efter den prisbelönta dokumentärfilmen från indianreservatet i South Dakota för två år sedan. Filmen utspelar sig på Fårö i Sverige, utanför Cali i Colombia samt i Montreal, Canada. Huvudpersonen spelas av medregissören Oscar Ruiz Naivas mamma.

Från Skaftö till Sydkorea

Världspremiär för Anna Eborns nya långfilm Epífania på en av Asiens största filmfestivaler

2016-09-08 Filmregissören Anna Eborn, från Grundsund, är aktuell med en ny långfilm efter den prisbelönta dokumentärfilmen från indianreservatet i South Dakota för två år sedan.
Den nya långfilmen, som hon har regisserat ihop med Oscar Ruiz Naiva, heter Epífania och kommer att premiärvisas i oktober vid en av Asiens största filmfestivaler; Busan International Film Festival i Syd Korea.

I Sverige förlorar en tonårsflicka sin mamma. Medan hon bearbetar sorgen drömmer hon att mamman kommer tillbaka och de möts i en annan relation på en annan plats.

Två filmskapare från olika kontinenter undersöker minnesbilderna av sina mödrar i en berättelse där tid och rum, liv och död får en ny dimension.

”Väldigt personlig film”

– Epífania är en hybrid spelfilm baserad på en återkommande…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv