De närmaste veckorna finputsar Sven Yrvind på sin oceangående en meter breda båt, går igenom proviant och klädförråd för 300 dagars vistelse till havs. Foto: Nico Krauss

Från Dingle till Nya Zeeland på 300 dagar

Ensamseglaren Yrvind korsar världshaven i en meter bred båt

2018-05-06 Om knappt en månad ger sig ensamseglaren Sven Yrvind, 79, ut på en tio månaders non-stop-resa på världshaven, från Dingle på Irland. Resan görs i en egentillverkad båt, 5,76 lång, en meter bred och med ett djupgående på drygt tre decimeter. Med fyra kvadratmeter segel och en vrickåra ska han på omkring 300 dagar ta sig till Nya Zeeland.
– Höga vågor är jag inte rädd för. Däremot får jag se upp för kraftiga strömmar strax norr om ekvatorn. På Sydatlanten kan isberg ställa till problem, säger Sven Yrvind.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv