Carl-Gustaf Carla Andersson, 95, och hustrun Helny, 94 har varit gifta i 76 år. De har flyttat in i en tvårumslägenhet på nya Stångenäshemmet i Brastad, som har renoverats och byggts om för 110 miljoner kronor. Boendet ägs av Kooperativa hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder, som anlitar Riksbyggen för skötsel av fastigheten. Lysekils kommun står för drift och personal. Till höger ses enhetschefen Monica Hammarqvist.

Framtidens äldreboende finns redan

Stor trivsel på kooperativa Stångenäshemmet i Brastad som byggts om för 110 miljoner

2015-09-30 Stångenäshemmet i Brastad har rustats upp för 110 miljoner kronor och blivit ett av Sveriges mest moderna äldreboende.
Boendet ägs av Kooperativa hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder, som anlitar Riksbyggen för skötsel av fastigheten.
Kommunen ansvarar för personal och fördelning av platser.
– Vi får ofta studiebesök från andra kommuner och politiska partier, säger enhetschefen Monica Hammarqvist, som är mycket nöjd med nya Stångenäshemmet.

LP gör ett besök på boendet en helt vanlig septemberdag. Det har gått några månader sedan Karola Höglund, 95, klippte det blågula bandet. Det som möter oss är ett äldreboende där personalen trivs och de boende har det bra.
Stångenäshemmet är inte längre ett ålderdomshem, utan ett modernt särskilt vård- och omsorgsboende med 40 lägenheter.

Det är medlemmarna som äger föreningen, och det är föreningen som äger Stångenäshemmet…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv