”Vårt mål är att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation och jag är övertygad om att det är möjligt. Vi vill bidra till att omställningen går snabbare genom att ständigt ta fram klimatsmartare lösningar. Fossilfria elavtal och solceller är åtgärder som många västgötar är villiga att välja. Genom att möjliggöra det för våra kunder hoppas vi kunna underlätta för västgötarna att leva och bo mer hållbart, säger Helle Herk-Hansen, miljöchef Vattenfall. Foto: Vattenfall

”Fossilfri energi viktigast för miljön”

Anser mer än varannan invånare i Vattenfalls undersökning

2019-05-16 Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar. För att minska den negativa klimatpåverkan anser 53 procent av västgötarna att den viktigaste åtgärden är att investera mer i fossilfri energi. Det visar en ny Sifo-undersökning från Vattenfall. Dessutom är 54 procent av västgötarna beredda att välja fossilfri energi när de tecknar elavtal.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv