Första segern för Viking

"Mycket bättre inledning"

2021-10-11 I fredags kom säsongens första seger för Viking när de bortaslog LN HC 70.

Efter två matcher där laget hamnat i tvåmålsunderläge redan efter fem minuter började man bättre och släppte in till mycket.
– Det som gjorde att vi vann handlar mycket om det som vi pratade om inför matchen: att vara tightare i början. Att släppa in två mål så tidigt funkar inte och nu gjorde vi det mycket bättre, förklarar Tapio Vihma.
Den första perioden slutade mållös men sju minuter in i period nummer två kom ledningsmålet från Viking när Victor Karlsson satte 1-0. Det dröjde dock bara drygt två minuter innan hemmalagets Rasmus Johansson kunde kvittera.

Tvingades till förändringar

Inför matchen stod det klart att kedjorna skulle ändras om lite. På grund av bortfall gjordes uppställningarna om, något som fick resultat. Dessutom vaktade nyförvärvet David Sandqvist kassen igen, efter att han varit på bänken i förra matchen.
– Han gjorde det riktigt bra. Efter premiären mot Munkedal var han rejält besviken men i fredags visade han bra form och han kommer att stå i nästa match som det ser ut just nu.
Innan den andra perioden var över hade Viking återtagit ledningen och i matchens sista minut satte Dominik Chara 3-1 och säsongens första seger var ett faktum.
Nästa match spelas imorgon hemma mot Lions HC Strömstad klockan 19.30 i Gullmarsborg ishall.
– Det blir ett roligt test för oss att se om vi räcker till. Lions leder serien och har gjort det bra, de är stabila. Men, jag tror absolut att vi kan stå upp mot dem om vi spelar som vi gjorde mot LN HC 70.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv