Joakim Andersson inledde målskytter för Red Wings 18 minuter in i den andra perioden mot St Louis. Målet var hans 13:e i NHL-karriären. Arkivfoto: Lennart Hård

Första NHL-målet på tio månader

Joakim Andersson bröt den 33 matcher långa måltorkan under natten mot fredag

2015-01-16 Runt jul var han petad, förra veckan var han tillbaka på isen och under natten mot fredagen slog han till med första NHL-målet på nästan tio månader.
Joakim Andersson verkar ha tagit den tre veckor långa petningen på bästa sätt.

30 mars 2014. Tampa Bay Lightning hemma. Det var senaste gången som Joakim Andersson noterades i ett målprotokoll i NHL. Under natten mot fredagen var det dags igen.

Satte 1-0 i andra

Red Wings hade tagit sig 85 mil västerut från Detroit för match mot St Louis Blues i Scottrade Center. St Louis var inför matchen obesegrade i de senaste fem matcherna.
Efter en mållös första period öppnade Joakim Andersson målskyttet 18 minuter in i den andra perioden. Han fick pucken framför målvakten och kunde sedan trycka in den under målvaktens benskydd. Målet, som var Anderssons första för säsongen, innebar att han bröt en 33 matchers lång måltorka.

13:e NHL-målet

Red Wings kunde till slut ta hem matchen med 3-2 efter att Pavel Datsyuk avgjort på övertid.
Nattens mål var Joakim Anderssons 13:e på 155 NHL-matcher.