"Vi tycker att polisen inte finns bland oss tillräckligt och det finns i vår kommun många som inte känner sig trygga. Det gäller inte minst våra äldre" säger Krister Samuelsson.

Försöker slå vakt om dygnet-runt-taxi i Lysekil

”Regionen måste ta in andra kriterier än bara pris”

2017-09-07 Nu tar Moderaterna initiativ till att försöka slå vakt om dygnet-runt-taxi i Lysekil.
– Taxi är ett viktigt smörjmedel i den kommunala infrastrukturen, särskilt för en liten kommun som Lysekil. För oss är det viktigt att kommunen så långt som möjligt gynnar det lokala näringslivet, säger Krister Samuelsson (M).

För en tid sedan stod det att läsa i Lysekilsposten om att körtiderna förändras på Taxi Väst i Lysekil. Istället för att erbjuda körning dygnet om, ska de istället stänga 22.00 mellan söndagar och torsdagar.  ”Det är väldigt tråkigt, konstaterade Mattias Wennberg, av ägarna på Taxi Väst Lysekil.  Tidigare har de kört under årets alla dagar och dygnet runt, men då det inte finns underlag till det under vintersäsongen så är det nu ett avslutat kapitel.”
Att Taxi Väst minskar sin service under vardagsnätter är något som Moderaterna i Lysekil anser är en mycket tråkig utveckling.
– Jag ser med oro på framtiden för stadens taxinäring. Vi ser att i småstad efter småstad så försvinner taxinäringen helt, säger Krister Samuelsson, som är ordförande för Moderaterna i Lysekil.

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv