Utredningsarbetet om Lysekils hamn går nu vidare med syfte att se på olika möjliga vägval och ge förslag till framtida inriktning. "Det är mycket viktigt att vi nu håller tempot i arbetet" säger vdn Dan Ericsson. Foto: Arkivbild

Förslag tas fram för hamnens framtid

”Mycket viktigt att vi nu håller tempot i arbetet”

2017-09-17 Nu ska ett förslag tas fram till hur verksamheten i Lysekils handelshamn ska organiseras och bedrivas i framtiden. Vid ett möte på torsdagen fick kommunchef Leif Schöndell, vd för Lysekils Stadshus AB och Dan Ericsson, vd för Lysekils Hamn AB, i uppdrag att ta fram ett förslag.

En utredning har gjorts av kommunen om den ekonomiska situationen för Lysekils handelshamn. Det var i maj förra året som kommunstyrelsen beslutade att utredningen skulle göras. Utredningen ”Lysekils hamn – vägval för framtiden”, som gjordes av ett konsultföretag, tar fram flera olika alternativ för hamnens framtid och presenterades för kommunstyrelsen i maj i år.
Rapporten har kompletterats med en fördjupad ekonomisk analys som presenterades för kommunstyrelsen vid sammanträdet i förra veckan.

Gör som allt fler. Teckna en digital prenumeration och läs kompletta artiklar och hela tidningen i vår nya app. Mer info på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv