SLU:s nya forskningsfartyg Svea sjöprovades för första gången på onsdagen i bukten utanför varvet i Vigo i nordvästra Spanien. Foto: Armonvarvet

Forskningsfartyget Svea försenas några veckor

Ingen namngivningsceremoni i Lysekil under juni

2019-05-23 Namngivningsceremonin i Lysekil för det nya forskningsfartyget Svea kommer att senareläggas.
– Leveransen av fartyget blir några veckor försenad och det gör att vi inte kan följa den ursprungliga planen på namngivning den 19 juni, säger Johan Thorburn, kommunikatör vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.
På onsdagen inleddes sjöprover av Svea vid kusten utanför varvet i Vigo i nordvästra Spanien.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Andersson, thomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv