Alexander Johannesson stod för ett av Munkedals två mål mot Uddevalla. Arkivfoto: Joel Hansson

Förlust i grundseriens sista omgång för MBK

Betydelselös match slutade med noll poäng för Munkedal

2014-11-26 Vid vinst: plats nummer fyra. Vid förlust: plats nummer fyra.
Oavsett hur det skulle gå i mötet med Uddevalla på bortais skulle Munkedals BK sluta på en fjärdeplats i hockeytrean. Ingen motiverande match, vilket också visade sig på resultatet 6-2 (1-0, 3-2, 2-0).
– Vi levde inte alls upp till vår normala nivå, säger MBK-tränaren Dennis Gistedt.

Hemmalaget Uddevalla inledde tisdagens match bäst. 1-0 till Uddevalla efter den första perioden växte till 4-2 efter den andra. I en andra period som präglades av utvisningar gjorde MBK sina enda mål i matchen genom Hampus Karlsson och Alexander Johannesson.

Betydelselös match

I den tredje perioden gjorde Uddevalla två snabba och fastställde slutresultatet till 6-2.

– Vi skapade en del framåt men missade för mycket. Matchen betydde ju inget för oss och det är möjligt att det satte sig i huvudet på killarna, säger Dennis Gistedt.

“Bästa serien som vi spelat i”

Munkedal slutar därmed på en fjärdeplats i årets hockeytrea, en serie som har varit bättre än på flera år enligt Dennis Gistedt.

– Det är den bästa serien som vi spelat i. Rönnäng och Vänersborg, som blev nedflyttade från tvåan inför säsongen, har höjt kvalitén rejält. Lag som till exempel Lidköping har också höjt sig och det har inte funnits några lätta matcher.

Nu väntar spel i fortsättningsserien, som väntas dra igång inom några veckor, för MBK.

– På det stora hela är jag nöjd med säsongen. Vi har definitivt gjort framsteg jämfört med ifjol, avslutar Dennis Gistedt.

Publicerad:
Nyhetsarkiv