I slutet på januari fyller Kalle Olsson 30 år. Men åldern är inget han är nojig över, tvärtom. – Det känns bara bra, det är bara en siffra, säger Munkedalssonen. Foto: Privat

Förlänger kontraktet med Örebro

Kalle Olsson tror på slutspel

2015-01-09 Det går bra nu, Kalle Olsson.
I mellandagarna skrev han under ett nytt tvåårskontrakt, i torsdags vann han över sin gamla klubb Frölunda och Örebro överraskar hela SHL.
– Jag tror vi kan nå slutspel, säger han.
Kalle Olsson 2014/15

Matcher: 29 av 36
Poäng: 7 (2 mål/5 assist)
Utvisningar: 4 minuter
+/-: 9

För tillfället njuter Kalle Olsson av livet. Familjen stortrivs i Örebro och ishockeyn har gått över all förväntan med en femteplats i SHL. Nyligen satte han sin namnteckning på ett nytt tvåårskontrakt.
– Det var inget att tveka på när min agent berättade att Örebro ville ha mig kvar. Det nya kontraktet måste betyda att klubben är nöjd med vad jag presterat, säger Kalle Olsson.

Tredje säsongen i Örebro

Forwarden är inne på sin tredje säsong i Örebro och har fått mycket speltid på sistone. Men det var andra puckar i oktober då han lånades ut till Vita Hästen, från Norrköping, och Hockeyallsvenskan.

– Jag ska erkänna, den perioden var lite tung. Jag hade varit skadad i 2,5 vecka och när jag kom tillbaka så hade laget vunnit tre av fyra matcher. Då fanns det ingen plats för mig och därför blev jag utlånad under en vecka.

Tiden i Vita Hästen gjorde Kalle Olsson gott. Han fick mycket istid och när han kom tillbaka till SHL gjorde han mål direkt. Sedan dess har han varit given i Örebro som inför säsongen hade som mål att undvika kvalspel.

– Boxplay har blivit min specialitet. Vi är fjärde bäst i ligan och jag spelar i vår förstauppställning.

”Det är nu mycket avgörs”

I torsdags var Olsson tillbaka på Västkusten för att möta sitt gamla lag – Frölunda.

– Det är alltid speciellt för mig att spela i Scandinavium. Eftersom Göteborg är nära hem till Munkedal kommer ofta folk som jag känner och kollar. Dessutom bodde jag i Göteborg under fyra år och det är en fin arena att spela hockey i.

Örebro gjorde i stort sett en prickfri prestation mot seriens formsvagaste lag och vann med 1-4.

– Januari är en tuff månad med nästan tre matcher i veckan. Det är nu mycket avgörs och jag tror vi kan nå slutspel, men då gäller det att vi spelar lika bra som vi gjort hittills.

Publicerad:
Nyhetsarkiv