Sven-Erik Lundkvist är dirigent och pianist. Han har studerat vi Oslo och Stockholm och har, utöver sitt musicerande, varit chef för olika musikorganisationer och biträdande rektor för Musikskolan i Uppsala.

Föreningen Norden i Lysekil firar 60-årsjubileum med musikafton

Pianisten Sven-Erik Lundkvist och sopranen Katharina Frogner tolkar Edvard Grieg

2015-02-18 Livaktiga Föreningen Norden i Lysekil har funnits som aktiv lokalavdelning i 60 år. Det firas med en musikföreställning i Lysekils kyrka lördagen den 28 februari, berättar ordföranden Tuula Johansson.

Det blir ett möte med Edvard Grieg – den store lille mannen, människan och  musikern Edvard Grieg. Sopranen Katharina Frogner Kockum och pianisten Sven-Erik Lundkvist berättar tillsammans om, och framför musik av Edvard Grieg.
Efterfrågad sopran
Katharina Frogner Kockum är en mycket efterfrågan sopran både i Sverige och internationellt. Hon har sin utbildning från Stockholm, Oslo och New York. Hon behärskar många genrer och har bland annat sjungit med hovkapellet i Stockholm och och turnerat med Mahlers fjärde symfoni i Bulgarien.  Hon har vid flera tillfällen blivit ombedd att sjunga för det norska kungaparet.
Katharina har fått strålande recensioner för sin unika närvaro och sin vackra röst med  värme och personlighet.
Sven-Erik Lundkvist är dirigent och pianist. Han har studerat vi Oslo och Stockholm och har, utöver sitt musicerande, varit chef för olika musikorganisationer och biträdande rektor för Musikskolan i Uppsala. Sven-Erik har gjort konserter både i och utanför Sverige, bl.a. i Aalborg, där hans program med musik av Grieg och Peterson-Berger fick strålande recensioner. Sven-Erik är i dag dirigent för en stor kör och orkester i Oslo och hans program med ord och toner är mycket efterfrågade.
Efteråt bjuder föreningen Norden på kaffe och tårta.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv