Föreläsning om Henrika Widmarks mångfacetterade liv i Lysekil

2019-09-26 Hur många vet vilken betydelse Henrika Widmark har haft för byggen och kultur i nuvarande Lysekils kommun?
Det var Widmark som lät bygga Gula Villan i Kyrkvik och Gården Lingådde (Lingatan). Hon var dessutom författare, konstnär och lantbrukare.
Om hennes liv föreläste i lördags på Vikarvet Louise Lindblom som forskat om hennes liv. Allt finns redovisat i en bok som heter ”Mamsell Henrika”.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv