”Folk sprang och skrek i panik på flygplatsen”

David och Adam från Munkedal flydde från terrordådet i Bryssel

2016-03-23 David Reuterberg, 20, och Adam Johannesson, 19, från Munkedal, var på flygplatsen Zaventem i Bryssel när terrordådet ägde rum.
– Vi hörde ett kraftigt muller och folk började springa och skrika i ren panik. Vi fattade först inte vad som hade hänt, men vi bestämde oss för att följa med strömmen och hamnade så småningom i säkerhet en flyghangar, berättar de för Lysekilsposten.

Vid onsdagens terrordåd på flygplatsen Zaventem i Bryssel och tunnelbanestationen Maalbeek, där 34 personer dog och över 200 skadades, befann sig två killar från Munkedal mitt i händelsernas centrum.
– Vi var på väg hem till Sverige efter en underbar semesterresa i Cancun i Mexico och skulle mellanlanda i Bryssel. När vi stod där i vänthallen hörde vi kraftiga mullrande ljud. Sedan började folk springa och skrika i ren panik. Många grät också och var chockade.

Bomberna detonerade i en avgångshall för flygresenärer som skulle resa till USA.

Hamnade i en flyghangar
– Vi hamnade så småningom i en flyghangar, där vi evakuerades under åtta timmar. Det var svårt att få information om hur vi skulle ta oss vidare, men till slut fick vi hjälp med att ta boka om biljetterna, berättar David Reuterberg.
Något som de båda munkedalskillarna genast tänkte på var att meddela sina anhöriga att de var i säkerhet.
– Vi meddelade våra närmaste via telefon, sms och facebook, så att de slapp att vara oroliga, berättar David Reuterberg.
Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv