Sea Twirls vd Gabriel Strängberg t.v. och uppfinnaren av det flytande vindkraftverket, Daniel Ehrnberg, tror starkt på idén att placera flytande vindkraftverk i havet på större djup. Nästa steg är att utveckla ett 60 meter högt vindkraftverk. Arkivfoto: Thomas Andersson

Flytande kraftverk klarade stormen Knud utan problem

2018-09-28 Det flytande vindkraftverket utanför Fridhem i Lysekil har fortsatt att testas i skarpt läge med jämna mellanrum.
Senaste prövning som testanläggningen utsattes för var stormen Knud, något som den klarade utan problem.
Företaget Sea Twirl har i år startat flera samarbeten med större bolag för att utveckla sin unika vindkraftsanläggning.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv