Hotell Lysekil har under sommaren startat ett café där asylsökare har en praktikplats, där får de lära sig hur man bland annat serverar och tar betalt. Cafét kommer i första hand vara öppet under sommaren men om det fungerar bra kommer ägarna att se över möjligheterna för att fortsätta med enklare servering.

Flyktingboende startar café som ett integrationsprojekt

2016-07-14 Tidigare har det serverats både lunch och middag i Hotell Lysekils lokaler. Nu blir detta verklighet igen. Det är Hotell Lysekils vd, Maria Andersson, som startat upp ett integrationsprojekt där asylsökare får en praktikplats i hotellets nya café.
– Vårt mål är att de ska lära sig ett yrke. I det här fallet får de lära sig hur man driver ett café och allt vad det innebär.

I november i fjol bestämde sig ägarna till Hotell Lysekil att verksamheten skulle bli ett boende för upp till 182 asylsökare. Kort därefter flyttade de första asylsökare in i lokalerna. Sedan dess har de haft språkundervisning och andra aktiviteter på boendet. Men nu till sommaren ville ägarna ha ytterligare ett projekt till de som är över 18 år. Maria Andersson, VD på Hotell Lysekil, berättar om ett integrationsprojekt som de startat. Ett café i Harrys gamla lokaler.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv