Nu kan 70 plus boka in sig för vaccination hos Närhälsan

2021-04-07 Nu går det undan hos Närhälsan i Lysekil när det gäller vaccinationerna mot covid-19.
– Vi har gått igenom våra patientlistor för 75+ och öppnar nu upp för vaccinering av 70+ på vår hemsida, berättar Elin Hansson, chef på Närhälsan i Lysekil.
– Vi har cirka 700 patienter i åldersgruppen 70-74 år hos oss och vi har cirka 75 vaccintider kvar denna veckan. Gå in och boka på hemsidan. Finns inga tider, så är tiderna slut i väntan på mer vaccin.

Vecka 14 levererar Västra Götalandsregionen 69 740 doser vaccin mot covid-19 till vaccinatörer i Västra Götaland.
Det är fler doser för en enskild vecka än någonsin tidigare. Det mesta av vaccinet kommer fördelas mellan vårdcentraler och sjukhus för vaccination av äldre i fas 2. I Lysekil kommer man alltså igång med 70 plus redan under denna veckan.

– Jag har precis fått besked att jag får mer vaccin i vecka 14 och det inkommer under onsdagen. I detta nu håller vi på med scheman och öppnar upp för webbtidsbokningar. Vi kommer även att hålla öppet för att vaccinera under den kommande helgen, berättar Elin Hansson, chef på Närhälsan i Lysekil.

– Det är med kort varsel som vi får veta hur mycket vaccin vi får varje vecka. I tisdags fick jag besked klockan 10.00 om att vaccin kommer på onsdag. Vi har nu gått igenom våra patientlistor för 75 plus och går vidare med 70 plus. Vår fortsatta uppmaning och vädjan är att man kollar på hemsidan. Jag är orolig när vi öppnar upp för 70 plus att vi får många samtal. Vi hinner inte svara och man tränger undan de som ringer för att söka vård, påpekar Elin.

Tendensen är att ökningen av covid-19 i Lysekil har avstannat. Det meddelar både Närhälsan och Capio i Lysekil.
Susanne Thörnblom, verksamhetschef Capio i Lysekil, säger att antal fall ligger på samma nivå som tidigare.
När det gäller vaccin så är det fortsatt vaccinering av 75-76 åringar den här veckan.
Vi får vaccin för dos 2 och eventuellt lite Astra Zeneca till dos 1. Får vi mer vaccin så är vi beredda att vaccinera, påpekar Susanne.
Även från Capio är uppmaningen att hålla koll på hemsidan för vilka målgrupper som gäller och att man gärna bokar sig om man tillhör rätt ålderskategori.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv