I slutet av mars 2016 stängdes Fiskehamnskajen i Lysekil av. Redan 2011 kom en larmrapport om skicket på kajen. Men varför inget underhållsarbete har gjorts sedan dess är inte enkelt att få svar på.

Fiskehamnskajen i Lysekil stängdes

"Slår undan benen på verksamheten” – Hållfastheten under kaj och lokaler dömdes ut vid besiktning

2016-03-31 Lysekils kommun har stängt Fiskehamnskajen.
– Den senaste besiktningen, tillsammans med en samlad bild av tidigare besiktningar, gjorde att vi tvingades ta beslut om att stänga kajen, säger Daniel Gustavsson på utvecklingsenheten.
Ett hårt slag för både fiskare och grossister som nu akut måste försöka hitta andra lösningar.

Det var en dämpad stämning under torsdagen vid Fiskehamnskajen i Lysekil. Verksamheten låg till stora delar nere och man inväntade besked från fastighetsägarna, Lysekils kommun.

– Här är mer verksamhet än vad folk tror. Nu har man dömt ut kajen, och lokalerna. Våra båtar ska bort. Det här kom väldigt plötsligt och kommunens underhållsplan är under all kritik, säger en besviken Henrik Olsson, ägare av två fiskebåtar.

Lars Lebro, ordförande i Lysekils Fiskhamnsförening, var dämpad.

– Att lokalerna och kajen helt utan någon som helst förvarning får nyttjandeförbud är jättetråkigt. Det slår undan benen på vår verksamhet. Det är mellan 20 och 25 båtar, i varierande storlekar, som är här och lossar säger Lars Lebro.

Han är också kritisk till att allt plötsligt ställs på sin spets.

– Kajen var på gränsen till utdömd redan 2011, på grund av tveksamheter i hållfastheten. Det är tydligt att någon har försummat sitt arbete efter det…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv