På fredagen träffade representanter för Högskolan Väst och Fyrbodals kommunalförbund chefstjänstemän i Lysekil för att diskutera hur Högskolan Väst kan öka samarbetet med kommunerna i Fyrbodal. Fr.v. Marie-Louise Bergqvist, förvaltningschef samhällsbyggnad, Marina Lindblom, vård- och omsorgschef, Lennart Olsson, utbildningschef, Lena Fischer, projektledare Fyrbodals kommunalförbund, Leif Schöndell, kommunchef i Lysekil, Lena Lindhé, utvecklingsstrateg Högskolan Väst, Anna-Karin Sagvall, kommunikatör och Michael Johansson, näringslivschef.

Fischer och Lindhé träffade Lysekils chefstjänstemän

Kommunturné för att stärka samverkan med Högskolan Väst

2015-12-13 På fredagen träffade Lena Fischer från Fyrbodals Kommunalförbund och Lena Lindhé, utvecklingsstrateg på Högskolan Väst, ledningsgruppen i Lysekils kommun.
De två är ute på turné i 14 kommuner för att tala om en ny arena för samverkan mellan Högskolan Väst och kommunerna i Fyrbodal.
– För högskolan är det väldigt värdefullt att få in den kunskap som finns ute i kommunerna och att skapa en starkare samverkan mellan kommunerna och högskolan, sade Lena Lindhé vid mötet med kommunens chefstjänstemän i Lysekils kommunhus.

För att få igång en bra dialog och nya initiativ sitter de två projektansvariga ned med alla kommunledningar i Fyrbodal och alla högskolans arbetsenheter. På fredag hade turen kommit till Lysekil, där man träffade de kommunala cheferna i kommunhuset.

Lysekil är den tionde kommunen som Lena Fischer och Lena Lindhé besöker.

De sammanfattar projektet så här:
– Vi vill ”dammsuga” regionen och kartlägga all pågående samverkan mellan högskolan och kommunerna…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv