”Fimpen” fick en värdig avslutning

2019-10-02 Kungshamns IF har haft en strålande första säsong i herrarnas division 4 fotboll. Laget har hela tiden legat med i toppen av tabellen och låg på kvalplats under en stor del av säsongen.

Under tisdagskvällen spelade laget sin sista match för säsongen när IF Viken stod för motståndet i Åmål. Inför matchen låg Kungshamn på tredje plats i tabellen, en poäng bakom Munkedal och vid seger för KIF samtidigt som Munkedal inte plockade samtliga poäng mot Högsäter så hade andraplatsen inneburit kvalspel.
Kungshamn rullade boll fint och skapade en mängd med målchanser men det dröjde till den 23:e minuten innan stekhete Björn Syversen gav KIF ledningen med 0-1, fint framspelad av Adam Mill.
– Vi startade medvetet ganska lågt i och med den långa resan men jobbade oss in i det och skapade en del chanser, sa Magnus Olsson.
Målet gav Kungshamn det självförtroende som behövdes för att punktera tillställningen. Björn Syversen hittade nätet på nytt efter 27 minuters spel och Kungshamn kunde gå till halvtidsvila med en betryggande ledning.
– Efter vi gjorde 2-0 så var de inte speciellt motiverade längre och i andra halvlek så spelade vi nästan ut dem, berättade Magnus Olsson.

Kungshamn ökade på

I den andra halvleken fortsatte Kungshamn driva upp tempot och laget kom igenom Vikens försvar gång på gång. Kvarten in i halvleken ökade Sebastian Roos på till 0-3 när han blev framspelad av Syversen och segern var klar.
Lucas Göransson ville dock inte vara sämre och ökade på till 4-0 till Kungshamn bara tre minuter senare vilket också blev slutresultatet.
När Kungshamn gjorde sitt 4-0 mål så låg laget på kvalplats då Munkedal just då, bara hade 1-1 borta mot Högsäter. Men när båda matcherna var färdigspelade så hade båda lagen segrat.
Det innebär att Kungshamn slutar trea under sin första säsong i division fyra och får laget behålla en stomme till nästa säsong så kan de mycket väl blanda sig i toppstriden även då.
Målet inför säsongen var att komma topp fem och det lyckades de mycket väl med.
– Vi kom trea och var obesegrade på hemmaplan så det får vi vara nöjda med. Vi avslutade med en riktigt bra insats även om vi missade kvalet, sa Magnus Olsson.

Nytt på tränarbänken i Kungshamn nästa säsong

Säsongen är därmed till ända för Kungshamns del och för både föreningen och för Magnus Olsson så var det en era som tog slut när domaren blåste av.
– Efter åtta år som huvudansvarig får det räcka. Killarna och föreningen behöver något nytt. Det kändes lite vemodigt i morse när jag vaknade när jag visste att sista matchen var gjord men det var kul att avsluta med en seger. Jag hoppas de får ihop en bra träningsgrupp, hade vi varit fler som tränat hela säsongen i år så tror jag vi hade vunnit serien faktiskt, avslutade Magnus ”Fimpen” Olsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Kristoffer Bennemyr, sporten@lysekilsposten.se
Nyhetsarkiv