Fick bygga vallar för att skydda hus i Brodalen

2019-02-11 Helgens nederbörd i samband med bortsmältande snö och tjäle har lett till att SMHI gick ut med en klass-1 varning om höga vattenflöden i helgen och runt om i Lysekilspostens upptagningsområde har det inträffat översvämningar av både hus och vägar.

I Brådalen fick Mitt i Bohusläns Räddningstjänstförbund jobba ett par timmar under lördagsnatten med att bygga vallar för att säkra ett hus i närheten av Brådalsälven.

– Det hade kommit in ett par decimeter i källaren men vi var tidigt ute och började bygga vallar för att förhindra att mer vatten kom in i källaren, säger Ulrik Olsson, insatsledare vid Mitt i Bohusläns Räddningstjänstförbund.

Vid Brådalsälven finns det ett antal hus som ligger nära älven som till och från har problem med översvämningar vid höga flöden, det har gjort att räddningstjänsten tidigt var ute och säkrade området.

 

Susanne Malm, vd på Leva i Lysekil uppger att det inte har haft några större problem med översvämningar under helgen.

– Vi hade ett internt ärende med Lysekilsbostäder där vi säkrade ett dike. Det handlade främst om skyltning i samband med höga flöden och tjäle gjorde att vattnet inte kunde rinna bort, säger hon.  

Räddningstjänsten var även ute på fredagsmorgonen på ett larm om vatten i en källare i en villa på Östra vägen i Dingle, Munkedals kommun.

I Sotenäs kommun förekom det ett flertal översvämningar på vägen även på väg 171 i höjd med Noaks ark var det tidvis mycket vatten på vägen.

Linus Nilsson

redaktion@lysekilsposten.se

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv