Gruppen Grace, klev in på scenen och gjorde ingen besviken när de tolkade låtar ur Elvis musikskatt. Det blev ösiga shownummer, stämningsfulla ballader, och härliga anekdoter om Elvis spännande karriär och liv. Foto: Regina Cederfeldt

Festligt i Skaftö Folkets Hus

Årsmöte med festkväll blev lyckad kombination

2022-04-27 Intresset var stor när Skaftö Folkets Hus bjöd in till årsmöte. Under de senaste åren har föreningen arbetat aktivt med att få fler andelsägare till föreningen. Det har givit gott resultat och tillströmningen av medlemmar har varit mycket god. Att föreningen har många aktiva som besöker och engagerar sig i verksamheten i huset skulle premieras.

Styrelsen för Skaftö Folkets Hus bestämde att bjuda in till årsmöte med efterföljande festkväll. Tillströmningen lät inte vänta på sig drygt åttio andelsägare deltog i mötet.
Föreningen hade bjudit in Gunilla Carlsson, ordförande i Folkets Hus och Parkers riksorganisation. Gunilla Carlsson är riksdagsledamot för socialdemokraterna och harstort intresse för kultur och bildningsfrågor. Gunilla Carlsson valdes att leda årsmötesförhandlingarna, och Gun Jakobsson från styrelsen valdes till sekreterare för mötet.

Ny ordförande
Innan mötet avslutades av den nyvalda ordförande Kerstin Wennergren berättade Gunilla Carlsson om Riksorganisationens arbete med att söka och fördela pengar under pandemin. Många Folkets Hus och Folkets Parkföreningar har haft det väldigt svårt med ekonomin under pandemin. Gunilla konstaterade också att Skaftö Folkets Hus trots pandemin hade haft mycket verksamhet utifrån de förutsättningar som var gällande under 2021.
När mötet var avklarat bjöds alla på hemlagad paj, som Skaftö Folkets Hus evenemagnsgrupp lagat, mätta och nöjda var det dags för Show med gruppen Grace!

Elvis musikskatt
Gruppen Grace, klev in på scenen och gjorde ingen besviken när de tolkade låtar ur Elvis musikskatt. Det blev ösiga shownummer, stämningsfulla ballader, och härliga anekdoter om Elvis spännande karriär och liv. Några av låtarna vi fick höra var Hound dog, Suspicious minds, Burning love, Viva las vegas, Devil indisguise.
Två nummer som stack ut extra mycket var när Negar charmade publiken och framförde Carmen mitt bland publiken med en självklarhet säkerhet och en röst som omfamnar hela registret, Lowe pianist hoppade in och ackompanjerade Negar i detta nummer! Ett annat nummer som berörde starkt var Pernillas tolkning av låten How great thou art på svenska O store Gud, där Pernilla med en skärpa i rösten och fantastisk inlevelse som gick rakt in i hjärtat på publiken.

Stående ovationer
Gruppen som består av Negar Zarassi, Helena Hvistendahl Philipsson och Pernilla Karlsson fick stående ovationer av publiken.
Ett oförglömligt årsmöte som levde upp till föreningens motto Ett öppet Hus för Demokrati, Kultur, Bildning, fest och gemenskap!

Kerstin Wennergren

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv