Det planerade färjestoppet under tolv timmar fungerade bra på den hårt trafikerade färjeleden mellan Finnsbo-Skår. ”Tills den ordinarie bryggan är på plats i Skår kan det uppstå problem vid extrema vattenstånd”, säger Mattias Bergsten, distriktschef på Färjerederiet. Arkivbild: Gabriel Berndtsson

”Färjestoppet gick bra – tack vare bra information i förväg”

Bryggan ska repareras på Fridhems varv – nytt stopp om cirka sex veckor

2016-09-16 En temporär brygga har nu ersatt den gamla vid färjeläget i Skår.
Det planerade färjestoppet under tolv timmar fungerade bra utan köbildning och irriterade trafikanter på den hårt trafikerade färjeleden.
– Tills den ordinarie bryggan är på plats kan det uppstå problem vid extrema vattenstånd, säger Mattias Bergsten, distriktschef på Färjerederiet.

Den gamla bryggan lyftes bort och fraktades iväg till Fridhems varv med hjälp av färjan Gullbritt. Där ska den nu blästras h repareras och smörjas under cirka sex veckor.
– Sedan ska den fraktas tillbaka till Skår och monteras fast. Då blir det ett nytt färjestopp under ett antal timmar, berättar Mattias Bergsten, distriktschef på Färjerederiet.

Gick färjestoppet som planerat. Har Ni hört några klagomål från bilister och långtradarchaufförer som suttit fast i köer?
– Nej, faktiskt inte. Vi har en haft en bra informationskampanj i tidningarna, sociala medier, vid färjelägena och via sms till dem som har den tjänsten. Det kan aldrig bli för mycket information och nästa gång ska vi informera våra trafikanter på liknande sätt, säger han.
Från klockan 18.00 i torsdags kväll till klockan 06.00 på fredagsmorgonen var färjetrafiken mellan Finnsbo och Skår hela avstängt för all trafik i båda riktningarna.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv