Annandag påsk 2012 gjorde Dingle AIK sin första träning tillsammans. Det blev startskottet för omstarten av föreningen DAIK. Snart tre år senare talar mycket för att de gått raka vägen från division 6 till division 3. Det firades rejält i omklädningsrummet efter segern i seriefinalen borta mot Sävedalen.

Fantastiska scener när Dingle tog ett jättekliv mot division 3

160 personer från Munkedal stöttade DAIK på plats i Göteborg

2015-03-09 Filmtitel; ”Dingle till trean”.
Regissörer; DAIK-spelarna och de 160 borta­fansen i Ultras.
– Om jag fått fria händer hade jag inte kunnat skriva ett bättre manus, säger Dingletränaren Fredrik ”Godis” Nestorsson.
Matchfakta:

Sävedalens IBK – Dingle AIK
Innebandy – division 4
Resultat: 5-6 (1-3, 1-2, 3-1)
Publik: Drygt 200 personer
Bäst i DAIK: Rasmus Larsen
DAIK:s målskyttar: Hans Eklund 2, Hampus Wackfelt, Jerry Johansson, Tobias Bengtsson, Daniel Bryngelson
Nästa match: Sörgården, hemma

Seriefinal. Höga insatser. Allt på spel. Sävedalen mot ­Dingle. I division 4. Till bortamatchen i Ugglumshallen i Partille kom tre bussar fulla med DAIK-supp­ortrar. Totalt 160 personer.

– Det var längesedan jag var så här nervös inför en bortamatch med tanke på vårt publikstöd och hur tabellen ser ut. Jag fattar inte hur så många människor kan offra en hel lördag för att se oss spela i Göteborg. Jag kan inte beskriva det i ord, sa DAIK-spelaren Rasmus Larsen inför matchen.

Drömstart för gästerna

I en trång, fullproppad sporthall flög Dingle fram med hjälp av publiken. Starten var enorm. Efter tio minuter hade de gjort tre mål och Hampus Wackfelt hade hunnit med att missa en straff. DAIK hade 0-3 och kändes ostoppbara. Det här kunde inte gå fel.

Men ju längre matchen led, desto närmare kröp Sävedalen. Inför tredje perioden stod det 2-5. Med 40 sekunder kvar var siffrorna 5-6. Då hade Dingle en man utvisad och hemmalaget spelade 6 mot 4. Press, press, press från Sävedalen. ­Adrenalin, offervilja och halv panik i Dingle.

Med en sekund kvar kom chansen från nära håll, men Anders Jonsson räddade. Slut. I stort sett alla vid sidan av planen rusade ut och omfamnade Dinglespelarna i en stor ring. Glädjen var total.

Någon minut efter slutsignalen stod 29-årige Henrik ­Karlsson och skakade. Dinglebacken darrade på rösten när han sa:
– Det här var en urladdning från början till slut. Det är förbannat kul att det fick avslutas med ett lyckorus. Jag är helt mållös.

Du står och skakar. Hur kommer det sig?
– Titta, allt det här är fantastiskt. Även stödet från ­Ultras och supportrarna gör att jag ­skakar. En sådan här stund får man inte vara med om så många gånger i livet. Speciellt när det blir så spännande in i det sista.

Hur högt rankar du den här dagen?
– Som en av de absolut bästa. Det är i alla fall det största dagen jag har upplevt inom innebandyn, säger Henrik Karlsson.

Vinsten betyder att Dingle bara behöver ta en poäng på de tre sista matcherna för att säkra seriesegern i division 4. I sådana fall skulle det bli den tredje raka uppflyttningen på lika många år sedan Dingle AIK startades om 2012.

– Telefonen plingade under hela hemresan med samtal och SMS, säger Fredrik ”Godis” Nestorsson. Folk som jag inte hört av på flera år gratulerade under kvällen. Det var en mäktig känsla. Nu på fredag ska vi lägga på locket och gå upp i ­division 3.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv