Den så kallade Riksbyggenföreningen fakturerar kommunen mångmiljonbelopp för Stångenäshemmet och Lysekilshemmet utan att det finns hyresavtal. ”Vi har anmält detta till kommunrevisionen”, säger Ronald Rombrant (Lysekilspartiet), som blivit ännu mer skeptisk till partnerskapet mellan kommunen och den kooperativa föreningen Lysekils omsorgsbostäder. I förgrunden syns förre kommunalrådet Roland Karlsson, som numera är ordförande i den ekonomiska föreningen Kooperativa hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder. Arkivbild: Joel Hansson

”Fakturerar kommunen tio miljoner per år – trots att det saknas hyresavtal”

Lysekilspartiet slår larm om partnerskapet mellan Riksbyggenföreningen och Lysekils kommun

2016-11-07 Den så kallade Riksbyggenföreningen fakturerar kommunen mångmiljonbelopp för Stångenäshemmet och Lysekilshemmet utan att det finns hyresavtal.
– Vi har anmält detta till kommunrevisionen, säger Ronald Rombrant (Lysekilspartiet), som blivit ännu mer skeptisk till partnerskapet mellan kommunen och den kooperativa föreningen Lysekils omsorgsbostäder.

I slutet av 2010 såldes Lysekilshemmet och Stångenäshemmet till den ekonomiska föreningen Kooperativa hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder, i dagligt tal kallad ”Riksbyggenföreningen”.

– När det gäller dessa Lysekilshemmet och Stångenäshemmet fakturerar Riksbyggen, som administrerar den ekonomiska föreningen, kommunen med dryga 10 miljoner per år. Lejonparten av det som kommunen betalar avser boenden för de äldre, men även gemensamhetsytor som äldrecenter och lokaler för storkök. Den del som avser boendena – om…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv