Norra hälso- och sjukvårdsnämnden vill avsluta psykiatriavtalet med Evidens Care AB. Nämnden beslutade på onsdagen att förvaltningen ska påbörja arbetet att tillsammans med NU-sjukvården se på möjligheten att låta NU-sjukvården ta över och driva verksamheten i framtiden.

Evidens Care vill avsluta avtalet med Västra Götalandsregionen

Ann-Sofie Alm (M): ”Regionen har kraften att få till en lösning”

2016-11-21 Vårdgivaren Evidens Care vill, enligt tidningen Dagens Medicin, förhandla fram ett ”ömsesidigt avslut” när det gäller avtalet med regionen för de vuxen­psykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Lysekil, Munkedal och Sotenäs.
”Hela situationen är extremt ovanlig”, säger Barbro Hedin, enhetschef för specialistvården i Västra Götalandsregionen, till tidningen Dagens Medicin.

Ann-Sofie Alm (M), ordförande i Primärvårdsstyrelsen, vet att regionen har kraften att få till en lösning.
– Ingen ska behöva hamna mellan stolarna och det är regio­nens ansvar att se till att så sker. Det här är mycket olyckligt för dessa människor som nu blir drabbade, men jag vet att regio­nen har kraften att få till en lösning.
– Driftformen är av under­ordnad betydelse, det är dessa patienter som är första prioritet nu, att de får trygghet och hjälp utan avbrott är oerhört viktigt, säger hon till LP.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv