EU-bidrag till förstudie om bro över Gullmaren

Leader Bohuskust tog även beslut om att medfinansiera förstudie om jätteräkor

2016-04-13 Nu är Leader Bohuskust och gränsbygd i gång på allvar och de två första projekten beslutades på måndagskvällen.
Dels medfinansieras en förstudie för en bro över Gullmaren, dels medfinansieras en förstudie om odling av jätteräkor i Lysekil.

– Det är glädjande att konstatera att vi är bland de första i landet inom Leader att besluta medfinansiering till lokala utvecklingsprojekt, konstaterar Lars Björneld, ordförande i Leader Bohuskust och gränsbygd.

De två nya projekten är Fisk- och skaldjursodling

Projektet är en förstudie som skall undersöka möjligheterna för att starta landbaserad odling av jätteräkor inom Lysekils kommun. Projektet ska ta reda på förutsättningarna för en försöksodling av jätteräkor på ett miljömässigt hållbart vis.

Detta ska ske i samverkan med aktuella kunskapscentra i landet, bland annat företaget Vegafish, som nyligen öppnat en Sverigeunik odling av jätteräkor i Uppsala. Jätteräkor är en grupp av varmvattenräkor, och odlingen planeras att värmas med spillvärme från Preemraff, Lysekil som annars skulle gått förlorad…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv