Anton Bodestig gjorde comeback i LHK-tröjan efter ett par års frånvaro på grund av knäproblem. Sex mål och ett klart godkänt betyg blev resultatet. Arkivfoto: Lennart Hård

Enkel seger för LHK

Men lag som drar sig ur serien ställer till det i striden om andraplatsen – “Inte acceptabelt”

2015-02-23 – Det var botten mot toppen och avgjort redan i paus.
LHK:s tränare Göran Hedberg var nöjd efter segern i bortamatchen mot Guldkroken som slutade med stora siffror, 38-20.
Men tack vara att Skövde, med tre omgångar kvar, drog sig ur serien så hårdnar det till för LHK i kampen om andraplatsen.
Matchfakta:

Handboll division 4
HK Guldkroken Hjo B – Lysekils HK
Resultat: 38-20 (16-18)
Bästa spelare LHK: Rasmus Rosblad
Målskyttar LHK: Emil Persson 8, Anton Bodestig 6, Viktor Jardemark 5, Rasmus Andersson 4, Christoffer Olsson 4, Pontus Andersson 3, Simon Lundblad 3, Jonatan Nilsson 2, Joakim Pettersson 2 och Daniel Hedberg.
Nästa match: HP Hyveln (hemma)

Matchen mot tabelljumbon Guldkroken var ungefär så ojämn som man på förhand kunde tippa. LHK var klasser bättre och när även inställningen var på plats så var det aldrig något snack om hur det skulle gå.

Bra kontringar

– Jag är mest nöjd med kontringsspelet och att vi kör på hela matchtiden ut, säger Göran Hedberg.
En glädjande comeback fick Göran se när Anton Bodestig var tillbaka efter ett par års frånvaro.

– Anton var riktigt pigg, inte minst i kontringarna. Det var kul att se honom, han har haft det tufft med ett par knäoperationer. Dessutom kan man  säga att unge Simon Lundblad gjorde sin ”riktiga” debut, och gjorde det bra, då han fick en del speltid.

Skövde drog sig ur

Mindre nöjd var Göran Hedberg med handbollsförbundet.

– Jag tycker inte att man ska acceptera att ett lag drar sig ur när det bara är tre omgångar kvar att spela.

Serien skrivs därmed om. LHK blir av med två poäng, medan värsta antagonisten, i jakten på silvret, Ulricehamn, klarar sig utan poängtapp då de förlorade mot Skövde. Det innebär att LHK:s marginal ner till Ulricehamn nu bara är en poäng.

Ska klara det

Två omgångar återstår för LHK, Byttorp och Hyveln, vilket på papperet ska innebära full pott och en andraplats i tabellen.

– Vi ska klara det, men samtidigt så är det inte alltid som vi har tillgång till alla spelare, så vi tar absolut inte ut något i förskott, avslutar Göran Hedberg.

Publicerad:
Nyhetsarkiv