Sven-Erik af Lundkvist, Per Herrey, Anna-Karin Rosengren och Lennart Brohed, signerade böcker för dagen på Nordens Ark.

En signerad bok i julklapp

2014-12-08 I restaurang och affärsdelen fanns författare på plats för att signera sina böcker. En av dem var Lena M Lindén, vd på Nordens Ark som signerade sin bok ”Med näbbar och klor”.

– Den handlar om de här 25 åren och det är lite av en jubileumsbok. Den officiella historien, den står i årsredovisningen, det här är mina upplevelser. Många av händelserna har aldrig publicerats och dem har jag skrivit om i den här boken. Det är djurberättelser med många djurbilder men också de besluten som har tagits utan några egentliga riktiga underlag.
– Men det har ju gått bra, jag nöjd med boken och 25-årsjubileumet som nu går mot sitt slut, berättar Lena som självklart var nöjd med årets julmarknad.
– Julmarknaden engagerar många lokalt, vi tycker det är viktigt att vi är en åretruntverksamhet, och att de som bor här i trakterna faktiskt känner att man får något tillbaka. Det är en viktig del. Vad vi också är mycket nöjda med är att vi i helgen har fullt hotell, alla våra 87 bäddar är bokade. Det är paket som sålts med guidad visning, berättar Lena M Lindén.

Med rullstol i grönsakshissen

Sven Erik var för dagen ”stand-in” för sin fru Marie af Lundkvist.
– Hon har skrivit en bok om hur det är att gå från en vardag som fullt frisk till en rullande vardag i rullstol. Boken heter ”Med rullstol i grönsakshissen”. Den är skriven med glimten i ögat men ändå med allvar, om hur det är att komma in i en helt ny värld. Hon tar upp ämnen som värdighet, hur man blir behandlad, respekt och inte minst tillgängligheten, berättar Sven Erik.
Älgen Sven
En annan mer känd profil var Per Herrey, men är för de flesta mer känd för sina gyllene skor.
– Jag har skrivit en barnbok som heter ”Kungen i djungeln”, den handlar om älgen Sven som inte nöjer sig med att vara kung i skogen, han ska också bli kung i djungeln. Det är ett spännande äventyr hur han då ska lyckas med detta, berättar Per.

Resa i tiden

Anna-Karin Rosengren signerade din bok ”Fru Alms magiska resebyrå”.
– Det är en barnbok som utspelar sig i Lysekil. Boken handlar om en flicka som får resa i tiden och träffa sin mamma, mormor och mormorsmor när de var barn. Det är också en resa tillbaka i Lysekils gamla miljöer. Jag kommer själv från Lysekil och mina föräldrar bor i Kyrkvik, berättar hon.
Anna-Karin är på gång med en uppföljare som också den utspelar sig i Lysekil.

Elfte boken

Lennart Brohed, bör vara känd för många i Lysekil vid det här laget.
– Min senaste bok heter ”Kupongligan”, som är den elfte delen i serien om överkonstapel Göran Persson, den utspelar sig 1941 i Lysekil och som titeln antyder handlar den mycket om kuponghanteringen under ransoneringen vid andra världskriget.
Serien utspelar sig i Lysekils miljöer på 30- och 40-talet. De innehåller alla mord men de hör inte till den blodiga sorten, utan hamnar mer under kategorin mysdeckare, berättar Lennart.

Själv hjälte i boken

Anna Månevik tillverkade böcker på plats.
– Jag byter ut namnet på hjälten, så ska man ge bort en bok till exempelvis Sara, så får hon vara hjälten under hela tiden tillsammans med sina kompisar. Väldigt populära, som barnen vill höra om och om igen eftersom sagan handlar om dem själva, förklarar Anna.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv