Kvinna skadades vid explosion i pannrum

2022-11-09 En kvinna i 45-årsåldern skadades vid en explosion i ett pannrum i en villa i Träleberg vid 10.30-tiden på onsdagsförmiddagen.
Kvinnan fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska Universitetssjukhus. sedan hon fått glöd i ansiktet och brännskador. Skadeläget uppges vara allvarligt men stabilt.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till villan i Träleberg mellan Siviks och Trellebystrands camping. Initialt uppgavs att det var en värmepanna som hade exploderat. Detta ändrades sedan till att det var en läckande gasolflaska som exploderade.

– Det var gasolflaskan som orsakade explosionen och inte värmepannan. Branden har inte spridit sig till resten av byggnaden, utan det handlar enbart om en explosion med personskada, säger Mona Hedman, inre befäl på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän och Räddningstjänstförbundet Norra Älvsborg.

– En kvinna i 45-årsåldern har fått glöd på sig och blivit brännskadad. Hon är förd med ambulanshelikopter till sjukhus, uppger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Händelsen rubriceras som olycka.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv