Stor polisinsats på Badhusberget

En person vägrade uppge sin identitet – omhändertogs

2018-03-16 På torsdagskvällen fick polisen larm om att det var stökigt på Badhusberget och att ungdomar börjat maskera sig. Polisen ryckte ut med flera patruller och även helikopter.
– En person, som vägrade uppge sin identitet, omhändertogs av polisen, säger Henrik Rörberg, kommunpolis i Lysekil.

Klockan var 20.25 på torsdagskvällen när larmet kom till polisen. Enligt uppgiftslämnaren var det stökigt på Badhusberget. Samtidigt fanns en grupp med ungdomar utanför ICA Supermarket som började maskera sig.

– Polisen ryckte ut med flera patruller och hade även en helikopter i närheten som sattes in och cirkulerade över Lysekil. Vi gjorde det för att inte våldet och skadegörelsen skulle eskalera. Den senaste tiden har det ju skett en hel del saker, bland annat attacker mot väktare, vilket polisen ser mycket allvarligt på, säger Henrik Rörberg, kommunpolis i Lysekil.

Vägrade uppge sin identitet

Polisen var kvar i området en tid och samtalade med ungdomarna.

– En person, som uppskattades vara äldre än 15 år och yngre än 18 år, vägrade att uppge sin identitet och omhändertogs. Han fördes till polisstationen i Uddevalla, säger Henrik Rörberg.

Det är inte första gången den här veckan som det är stökigheter på Badhusberget. I onsdagskväll började ett tiotal maskerade ungdomar att kasta sten mot en väktarbil på Badhusberget. Den kvinnliga väktaren tvingades då fly in i en trappuppgång och kunde sedan larma polisen.

LÄS MER: Väktare utsattes för stenkastning

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv