30 april 2019, sista dagen Barberarn i Brastad hade öppet. Rune Persson, en av de sista kunderna som Inge Alfredsson klipper, får sin vårfrisyr av erfarna händer med sax och maskin. Rune var tio år då han klippte sig första gången i den här lokalen. Då var det Inges pappa Evald som formade frisyren på den unge pojken. Foto: Bernt Andersson

En lång hårfin epok över i Brastad

Barberar´n slutar efter två generationer och 80 år i samma lokaler

2019-05-10 På Valborgsmässoafton, tisdagen den 30 april, gjorde Inge Alfredsson, ”Barberar`n,” sista arbetsdagen i sin salong i Brastad.
Bland de allra sista kunderna var Rune Persson, 90 år, som då blev klippt.
– Jag var tio år när jag kom till Evald, Inges pappa första gången. Har varit kund här i 75 år med ett ”avhopp” i fem år då jag bodde i Ljungskile, berättar Rune.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv