Peter Hedram segerjublar. Arkivfoto: Lennart Hård

“En galet bra helg”

Munkedals BTK tog dubbel på hemmaplan

2014-11-25 Två matcher, två vinster. Munkedals BTK hade en fin helg på hemmaplan och kan numera titulera sig själva som nya serieledare.
– Det gick fantastiskt bra i helgen, säger MBTK:s Peter Hedram.

Det var två på förhand tuffa matcher som väntade Munkedals BTK i Superettan. Munkedal låg inför helgens spel på en andraplats och man skulle möta tredjeplacerade Söderhamn och serieledarna Ängby.

Mot Söderhamn på lördagen inledde Padasak Taniviriyavechakul med att enkelt vinna första matchen. Efter förluster för både Jimmy Ojakangas och Eskil Lindholm vann Peter Hedram och Padasak sina matcher till ställningen 3-2. Ännu en förlust för Lindholm innebar 3-3.

Efter det lyckades Hedram och Ojakangas vinna sina matcher. Padasak och Lindholm vann sedan dubbeln vilket säkrade totalsegern i matchen.

– Söderhamn har ett bra lag med många jämna spelare, så det var en stark seger. Padasak var stabil som vanligt och jag överraskade lite och vann båda mina matcher, säger Peter Hedram.

5-4 inför sista

Söndagens match innebar seriefinal, ettan Ängby mot tvåan Munkedal. Det började bra för hemmalaget som kunde gå upp till en 4-1-ledning innan Ängby jobbade ikapp till 5-4 inför den sista dubbelmatchen.

– Padasak och Eskil förlorade den första dubbelmatchen och allt hängde på mig och Jimmy. Matchen gick till fem set och vi var illa ute flera gånger. Men vi lyckades reda ut det och ta hem totalsegern.
I och med de två vinsterna gick MBTK upp i ensam serieledning efter sex spelade matcher.

– En galet bra helg. Bättre kunde det inte ha blivit, summerar Peter Hedram.

Publicerad:
Nyhetsarkiv