Emmy Fredriksson från Brastad är helt säker på att hon hittat ditt drömjobb.

Emmy Fredriksson har hittat drömjobbet

Hon stortrivs på praktiken hos Tandvårdsgruppen i Lysekil

2015-01-07 Emmy Fredriksson från Brastad har hittat drömjobbet. Det är hon helt säker på. Efter studentexamen i Arvidsjaur 2011 blev hon också färdig med sin pilot­utbildning – också ett drömjobb.
Därefter tog hon ett sabbatsår för att sedan söka till Tandvårdshögskolan i Malmö. Det var den treåriga tandteknikerutbildningen som hägrade.

– Det som gjorde att jag blev nyfiken på utbildningen var det praktiska arbetet och att få fram konkreta resultat, säger Emmy Fredriksson.
Hon blev antagen och trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna. Under ett års period har Emmy varit ute på praktik, tidigare under året har hon varit på ett par laboratorium i Malmö och i dagarna har Emmy avslutat en tre månaders lång praktik på Tandvårdsgruppen i Lysekil.

Intressant och lärorik

– Jag är helnöjd med yrkesvalet. Praktikperioden på Tandvårdsgruppen har varit mycket intressant och lärorik. Hela personalen är tillmötesgående och hjälpsamma och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Jag har fått följa alla arbetsmomenten från början till slut.
Hon fortsätter:
– Några av fördelarna med Tandvårdsgruppen är att de är framåt och använder sig av de nya digitala teknikerna och att jag även har fått vara med på kliniken och sett de färdiga arbetena på plats. Vanligtvis ligger klinik och laboratorium för sig själva så det är sällan man får chansen att se slutresultatet och att få höra av både tandläkare och patient vad de tycker om mitt arbete, säger Emmy Fredriksson.

Färdig tandtekniker

Under första halvåret av 2015 ska Emmy slutföra sitt examensarbete om 3D utskrifter inom dentalbranschen och sedan är hon färdig tandtekniker.
Tandläkare Gert Oxby, chef för Tandvårdsgruppen, har mycket positivt att säga om den blivande tandteknikern.
– Det är intresserade och passionerade medarbetare vi behöver för att fylla luckorna efter de stora pensionsavgångarna som är i antågande. Vi känner ett stort ansvar att föra kunskap vidare och att då få arbeta sida vid sida med Tandvårdsskolan i Malmö är ett privilegium.
Text: H.G.
Foto: Gabriel Berndtsson

Emmy Fredriksson från Brastad är helt säker på att hon hittat ditt drömjobb.

Emmy Fredriksson från Brastad är helt säker på att hon hittat ditt drömjobb.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv