Ellen Wilhelmsson lämnar Göteborgs HC för HV71 på ett korttidskontrakt. Hon ska hjälpa smålänningarna i kvalet till Riksserien. Arkivfoto: Lennart Hård

Ellen Wilhelmsson klar för HV71

Går till Jönköpingslaget på korttidskontrakt – ska hjälpa HV i kvalserien

2015-02-05 Munkedalsmålvakten Ellen Wilhelmsson har en spännande tid framför sig.
Hon har värvats över till HV71 på ett korttidskontrakt för att hjälpa Jönköpingslaget i kvalet till Riksserien.
– Det kommer bli en utmaning och det ska bli spännande, säger den 19-åriga burväktaren.

Ellen Wilhelmsson gick inför säsongen till det nybildade laget Göteborg HC. Där har säsongen gått bra, både för Ellen och för laget som slutade på en andraplats i division 1 region syd.

– Vi hade som mål att ta en kvalplats, men med tanke på att vi är nykomlingar i serien har vi gjort det bra. Det är en väldig nivåskillnad mellan lagen, ena dagen kan vi vinna med 2-1, nästa dag vinner vi med 24-0, men jag känner ändå att jag har fått en nytändning, säger Ellen Wilhelmsson.

14 matcher på 23 dagar

Före GHC, på förstaplatsen, slutade HV71 och därmed knep smålänningarna kvalplatsen till
Riksserien.

– Kvalserien består av 14 matcher på 23 dagar och det är ingen målvakt som klarar av så många matcher. HV71 hörde av sig till GHC och frågade om jag och två andra tjejer i laget kunde komma och hjälpa dem i kvalet.

Vad tyckte klubben om det?
– GHC står helt bakom beslutet. De tycker det är jättekul att vi får chansen att visa upp oss på en så pass hög nivå. Det rör sig om ett korttidskontrakt och vi kommer att återvända till Göteborg när kvalet är över.

Blir det de största matcherna i karriären?
– Jag har suttit på bänken i två SM-finaler med Brynäs, det var stort. Även första juniorlandslagsmatchen rankar jag högt. Men det är helt klart stora matcher i kvalet också. Det ska bli fruktansvärt roligt att möta lag som Färjestad och Djurgården.

Kvalserien drar igång den 21 februari och nu väntar en hel del pendlingstimmar för Ellen och de två lagkamraterna.

– Jag åker till Jönköping för den första träningen imorgon (torsdag), avslutar Ellen Wilhelmsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv