– Jag är överlag väldigt nöjd med skörden den här säsongen, säger Andreas Karlsson på Brastad gård som ligger alldeles in till Brastad kyrka. På dagarna jobbar han som civilingenjör med inriktning mot svetsning, men på kvällar och helger under växtsäsongen är det ekologisk odling av havre och höstvete som gäller. Foto: Bengt Larsson

Ekologisk havre årets lyckokast för Andreas på Brastad gård

Ingenjör och ”månskensbonde” som gärna skulle vara jordbrukare på heltid

2019-09-13 Andreas Karlsson på Brastad gård jobbar som civilingenjör på dagarna men är ”månskensbonde” kvällar och helger.
I år har skörden av ekologisk havre och vete blivit riktigt fin.
– Jag tycker att lantbruk är bästa jobbet man kan ha och hade gärna ägnat mig åt det på heltid om jag hade haft tillgång till tillräckligt med mark, säger han.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv