Lugn, snabbhet i sidled och frilägen är några av Anton Ekbergs styrkor, enligt honom själv. Foto: Lennart Hård

Ekberg kan ta MBK till kvalet

Munkedals burväktare växer för varje match

2015-02-02 – Jag tycker själv att jag startade säsongen ganska knaggligt. Men allt eftersom så har det känts bättre och bättre.
Munkedals målvakt Anton Ekberg är just nu motståndarnas stora skräck och kan bli en joker inför slutspurten.

Munkedals BK jagar en kvalplats till division 2. En av nyckelspelarna är målvakten Anton Ekberg som gång efter gång lyfts fram som lagets bästa spelare.

– Han är otroligt stabil, och han blir bara bättre för varje match, säger tränaren Dennis Gistedt.

Anton Ekberg är själv nöjd med utvecklingen.

– I fortsättningsserien har det gått riktigt bra. Det är inte alltid helt enkelt, då man i vissa matcher får väldigt lite att göra. Men jag har kunnat arbeta lugnt och får den hjälp jag behöver av backarna.

Fyra omgångar återstår av serien. Avgörandet kan komma i sista matchen då Munkedal välkomnar serieledande Uddevalla till Skogsvallen. Då kan Anton Ekbergs insats bli helt avgörande, och han anses av många vara seriens klart bästa målvakt.

Vad är dina styrkor?
– Jag försöker att agera lugnt. Jag är snabb i sidled när det behövs, och sedan är friläge en av mina specialiteter. Även om det kanske inte syntes ikväll, skrattar Anton, som grämde sig över att Johannes Wallin lyckades överlistade honom vid ett tillfälle i derbyt mot Lysekil.

Publicerad:
Nyhetsarkiv