Foto: Privat

Dykare omkom i Gullmaren

En person död – ytterligare en person saknas

2022-07-11 En dansk medborgare i 55-årsåldern avled efter en dykolycka i Gullmaren på söndagen. Ytterligare en dykare, en 48-årig svensk man, saknas.

En omfattande räddnings- och sökinsats mobiliserades i inre delarna av Gullmaren vid Ormestad på Bokenäs strax före klockan 15.00 på söndagen.
Tre män som dök i Gullmarsfjorden fick problem med sin utrustning och två av dem hamnade i nödläge.
En av dykarna omkom medan den andre saknas.
Enligt Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral ska en kvinna ha stött på en dykare som kommit upp till ytan och bett henne att larma räddningstjänst då han tappat bort sina kamrater.
Flera ambulanser, en ambulanshelikopter, räddningstjänst, Sjöräddningscentralen och Kustbevakningen larmades till platsen.
Vd 16-tiden anträffades en av de två försvunna dykarna vid ytan i ett kritiskt tillstånd.
Dykaren, en dansk medborgare i 55-årsåldern, fördes snabbt till sjukhus, där han sedan avled under kvällen. Enligt polisen har anhöriga underättats.
Strax efter klockan 18.00 på söndagskvällen meddelade Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral (JRCC) att man avbrutit sökinsatserna och lämnat över ärendet till polisen.
Klockan 20.30 meddelade polisen att man har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Denna rubricering beror på att polisen då kan beslagta den avlidnes utrustning för vidare undersökning. Det finns i dagsläget ingen som är delgiven misstanke om brott.

 

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv