En skogsdunge på väg mot hällristningarna i Backa har under många år blivit föremål för olaglig dumpning av skräp. Istället för att använda den kommunala soptippen på Sivik, så deponerar boende i det närliggande villaområdet sitt trädgårdsavfall på kommunens mark, trots förbudsskyltar. Nu har delar av de boende i området tröttnat på nedskräpningen och man vill en skärpning. Foto: Gabriel Berndtsson

Sopkrig blommar ut i Brastad

Dumpar avfall i skogen trots förbud

2017-04-28 I en skogsdunge på väg mot hällristningarna i Backa har det slängts skräp sedan en lång tid tillbaka.
Istället för att använda den kommunala soptippen på Sivik, så deponerar boende i det närliggande villaområdet sitt trädgårdsavfall på kommunens mark, trots förbudsskyltar.

Utefter vad som borde vara en helt vanlig skogsstig, där en härlig skogspromenad borde falla sig naturligt, har vallar med skräp byggts upp efter stigen. Mestadels rör det sig om trädgårdsavfall men här finns även plastavfall, oljefilter och mer skräp som absolut inte hör hemma i naturen.
Från närboende i området har vi fått informationen att med sommarvärmen möts man av en väldig stank. Att närboende, men även okända personbilar, kommer för att deponera skräp i skogsdungen är allmänt känt i trakten och detta har gjorts åtminstone sedan 1980-talet enligt uppgifter.
Vid ett tillfälle ska det varit personal från kommunen…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv