UF-företaget Dare 2 Care var några av gymnasieeleverna som var med på Kontaktmässan förra året. F.v. Dustin Flodén, Alice Johansson, Fanny Schafhausen Govik och Edla Havstam Blomdahl. (Foto privat)

Dubbelt så många företag på årets Kontaktmässa

”Vi hoppas att det skakas händer och skapas förbindelser som aldrig förr”

2015-02-05 På fredag slår portarna upp för Kontaktmässan 2015 på Campus Väst i Lysekil.
Under två dagar, fredag och lördag, visar drygt 50 företagare upp sig och sina verksamheter.
– Vi hoppas på fulla hus. Alla är välkomna, det är fri entré och förutom massa intressanta företag så bjuds det på musikunderhållning och föreläsningar, säger arrangörsansvarig Johan Rungberg, lärare i entreprenörskap.

Drygt 30 företagare, från Lysekil, Sotenäs och Munkedal, deltar i årets kontaktmässa. Sedan tillkommer runt 100 elever som kommer att visa upp sina UF-företag, cirka 20 stycken.

– Årets kontaktmässa är dubbelt så stor som tidigare, vilket är jättekul. Jag hoppas att det kommer att skakas händer och skapas kontakter som aldrig förr. Det här är ett viktigt led i elevernas utbildning samtidigt som det är ett sätt att stärka banden i den lokala handeln och näringslivet, säger Johan Rungberg.

Nyblivne riksdagsledamoten Fredrik Christensson kommer att vara på plats båda dagarna. Han kommer bland annat att prata om sin vandring från lokalpolitiken i Lysekil till riksdagen. Under lördagen kommer han att föreläsa om entreprenörskap i skolan och småföretagande.

Genrep för UF-mässa

Johan Rungberg berättar att Kontaktmässan bottnar i en tidigare variant där elever och företagare träffades. Nu vill man även bjuda in allmänheten.

– Vi vill stärka de lokala attityderna för entreprenörskap. För eleverna med UF-företag blir det ett genrep i att presentera sig själva och sina produkter inför den stora UF-mässan i Vänersborg senare i år.

Den som vill se dagens företagare, och morgondagens, ska enligt Johan Rungberg, bege sig till Campus Väst där man lovar många intressanta företag och företagare.

– Varför inte styra lördagspromenaden till Kontaktmässan? Förutom ett fullspäckat program så är även caféet öppet för den som är fikasugen, avslutar Johan Rungberg.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv