Drömmen om trean lever

Men bara en poäng i kvalpremiären

2019-10-05 Solen sken över Munkedals IP när hemmalaget, för andra säsongen i rad skulle kvala upp till herrarnas division tre.
För motståndet stod Jonsereds IF och gästerna, som tillbringat säsongen i just division tre började bra.

De visade upp ett högt tempo inledningsvis och Munkedal fick rikta in sig på försvarsspel under de första fem-sex minuterna. Men när klockan passerat tio så var det istället hemmalaget som tog för sig mer och skapade mängder med målchanser. Både Jesper Carlzon och Adam Strömberg fick fina målchanser men gästernas målvakt såg till att freda sitt nät.
Spelet jämnade ut sig efter en kvart och Jonsered kom upp längs kanterna vid ett par tillfällen. Galvan Ayoub hade ett bra skott mot Magnus Adamsson efter knappt 20 minuter men hemmalagets målvakt sträckte ut sin fulla längd.

Några minuter senare tvingades han dock att kapitulera. Nihad Cengic fick bollen strax innanför straffområdeslinjen och tryckte in en stenhård vrist som Adamsson var på men inte lyckades styra utanför. Målet gav gästerna energi och de såg till att ligga rätt i banan för att Munkedal inte skulle komma igenom.
Samtidigt såg de till att ligga tillräckligt nära för att kunna känna kontakten och då kunna falla relativt enkelt. För det hände vid flera tillfällen under den första halvleken att Jonseredspelarna låg ner i gräset, trots att Munkedal inte spelade fult och domaren valde allt som oftast att låta spelet fortgå.

I den 38:de minuten ökade gästerna på sin ledning. Adis Gibanica blev nedriven i straffområdet och från elva meter var Galvan Ayoub säker. Just då kändes det uppgivet i hemmalaget men bara några minuter senare reducerade Jesper Carlzon och Munkedal fick luft under vingarna på nytt.

– I första halvlek har vi problem i försvarsspelet, då låg vi för långt ifrån men det blev bättre i andra, ansåg Sven-Eric Ohlsson.

I slutet av halvleken fick de dessutom en hörna som höll på att resultera när Jesper Carlzon återigen höll sig framme, men den gången var det ribban som stod i vägen för en kvittering.

I den andra halvleken var det hemmalaget som tog kommandot i tillställningen och Munkedal skapade chans på chans på chans. Lukas Bäckström fick ett gyllene läge att kvittera efter 66 minuters spel men den gången fick han aningen för mycket boll under foten och avslutet gick över målramen.
Den där ramen ja, den kom att vålla MIF rejäla huvudbry.

För två minuter efter Bäckströms chans prickade hemmalaget ribban för andra gången under matchen och i matchens absoluta slutskede, på stopptid var det Lukas Bäckström som nickade bollen i stolpen.
Men Munkedal fick trots allt in en boll i målet under den andra halvleken. David Sundström nickade in kvitteringen till 2-2 efter en tilltrasslad situation vid en hörna och den avslutande halvleken tillhörde hemmalaget. Munkedal skapade tillräckligt många chanser för att ge sig själva att vinna matchen under ordinarie tid men marginalerna var inte på rätt sida och laget fick nöja sig med en poäng i kvalpremiären.

– Andra halvlek är en av de bästa vi gjort på hela säsongen. Totalt sett tycker jag att vi gör en bra match och är värda att vinna. Det kändes som att vi gick för segern och att de var rädda för att förlora, sa Sven-Eric Ohlsson.
Den andra matchen i kvalet för Munkedals del spelas nästa helg, borta mot IFK Skövde.

– Nu blir det tufft, även om vi är med i racet tack vare poängen, avslutade Sven-Eric Ohlsson.

Publicerad: Uppdaterad: