”Nu har vi gett oss själva chansen. Jag hoppas vi tar den”, säger Alexander Johannesson om den troliga seriefinalen på söndag. Arkivfoto: Joel Hansson

Drömfinal kan avgöra division 3

Munkedal tar emot Uddevalla på söndag – ser ut att bli direkt avgörande i kampen om kvalplatsen

2015-02-09 Munkedals BK och Uddevalla HC är inne på upploppet.
Just nu pekar allt på en drömfinal i den absolut sista omgången.
– Det blir upp till bevis, säger MBK:s Alexander Johannesson efter 11-1-vinsten mot Lerum.
Matchfakta:

Munkedals BK – Lerums BK
Ishockey – division 3
Resultat: 11-1 (3-0, 3-1, 5-0)
Publik: 120 personer
Bäst i Munkedal: Anton Ekberg
Målskyttar Munkedal: Christopher Hellberg 3, Alexander Johannesson 3, Magnus Fivelsdal 2, Daniel Alfredsson, Hampus Blom, Hugo Wilhelmsson
Nästa match: Lidköping, borta

Strax före 19.30 släcktes ljuset inuti Skogsvallen. In på isen åkte föreningens U11-spelare med tända facklor och stämningen höjdes till Ultras sång från läktaren.
– Uppladdningen var optimal. Det kändes väldigt inspirerande att spela när Ultras arrangerande en så fin inramning. Det påminde lite om hur Dingle AIK gör på sina hemmamatcher, säger Alexander Johannesson.

”Spelade på sin maxnivå”

Fansen och killarna i U11 lade grunden. Resten fixade spelarna i Munkedal själva. I den första perioden fick Lerum knappt låna pucken och totalt sett var prestationen MBK:s bästa den här säsongen.

– Alla spelade på sin maxnivå i 60 minuter. Det har inte hänt tidigare och jag tror mycket berodde på uppladdningen inför matchen. Vi hade en optimal nivå där vi inte blev övertaggade.

Lutar åt seriefinal

Efter 11-1 mot Lerum tog Munkedal in målskillnad på Uddevalla HC och mycket tyder nu på en seriefinal på söndag, hemma på Skogsvallen. Men först möts Lidköping – Munkedal och Uddevalla – Ramberget.

– Tidigare har vi varit två steg efter Uddevalla, men i år har vi utvecklat oss både som lag och individuellt. Under den här veckan avgörs det om vi är ända framme eller om vi har en bit kvar till UHC. Nu har vi gett oss själva chansen. Jag hoppas vi tar den.

Seriesegraren får spela kval till division 2. För resterande lag tar säsongen slut.

Publicerad:
Nyhetsarkiv