”Det kom oväntat vilket gör det extra roligt”, säger Daniel Dahlström om PADI:s sammanställning. Under förra året utbildades cirka 450 elever på Dive Team i Lysekil. Foto: Jennie Soriano

Dive Team i Lysekil – Sveriges största dykskola

2015-02-16 Sveriges största dykskola ligger numera i lilla Lysekil.
Här, vid Gullmarn, utbildades flest elever i hela Sverige under 2014.
Detta enligt en färsk sammanställning från dykorganisationen PADI.

PADI, Professional Association of Diving Instructors, sammanställer varje år alla dykcenter i världen för att se hur många elever som utbildats i varje land. Dive Team i Lysekil har varje år klättrat på rankingen och i år har man nått toppen. I Lysekil utbildades det mest dykare i hela landet under förra året.

– Det kom oväntat vilket gör det extra roligt. Vi har legat med i toppen ett tag och vi har haft som förhoppning att någon gång bli störst, men att det gick såhär fort var en stor överraskning, säger ägaren Daniel Dahlström.

Cirka 450 elever förra året

Förra året utbildade Dive Team cirka 450 elever och många åker långt för att komma till Lysekil.

– Vi konkurrerar med dykskolor i Stockholm och Göteborg och vi har inte det bästa läget. Vi är den första dykskolan i en liten stad som toppar sammanställningen, säger Daniel Dahlström.

Vad beror det på?
– Vi har ett gott rykte och vi är ett bra taggat gäng som jobbar för att hela tiden bli bättre.

Just nu är det lågsäsong på Dive Team, men bara för att dykkurserna är lagda på is har inte aktiviteten gått ner.

– Just nu är det rörigt. Vi håller på och förbereder och fixar inför säsongen som drar igång i mars, avslutar Daniel Dahlström.

Publicerad:
Nyhetsarkiv